Zomer 2018 Kickboksen abonnement

Deze zomer is er een zomerrooster voor Kickboksen.

1x per week Woensdagavond 19.00-20.00 gymzaal Stauntonstraat 9

 

Hiervoor heb je een zomerabonnement nodig.

Voor 35 euro kan je 2 maanden elke week kickboksen. Of je kan de zomer light versie nemen, 4x kickboksen gedurende de zomer.

Beide zijn alleen geldig deze zomer.

Zomerabonnement, hele zomer elke week.

Zomer light strippen, 4x trainen

joomla templates top joomla templates template joomla

Wat is Karate?

 

"In onze dojo onderschrijven wij de erecode van de vechtsport Vechten gebeurt alleen op de mat en nooit op straat. De technieken die je worden aangeleerd mogen alleen worden gebruikt ter verdediging van jezelf of anderen. Je mag nooit je vechttechnieken gebruiken tegen iemand die zich niet kan verdedigen. Eer, loyaliteit en trouw zijn aan de code zijn belangrijker dan welke vechttechniek, graduatie of titel dan ook.

 

  

Kara-te betekent 'lege hand'. Vrij vertaalt betekent het de 'kunst van het vechten zonder wapens'. Karate is  een Oosterse vechtkunst (martial art), waarbij je als beoefenaar door middel van afweertechnieken en tegenaanvallen met armen en benen je lichaam tot wapen maakt.
 

In onze dojo wordt lesgegeven in Wado-ryu karate. Het Wado karate is naast het Shotokan, Kyokushinkai, en  Goju Ryu een van de meest beoefende karatestijlen van Nederland. Wado-ryu betekent letterlijk de weg van de vrede en harmonie en is ontwikkeld door Hironori Ohtsuka. Ohtsuka, meester in het Ju Jitsu, combineerde zijn kennis van het Ju Jitsu met de geleerde karatetechnieken. Zo ontwikkelde hij het Wado-ryu karate.
 

Het Wado ryu Karate-do onderscheidt zich dan ook van andere karatestijlen doordat het naast de gebruikelijke karate technieken ook veel worpen, grepen en klemmen kent. Een aanval wordt vaak 'zacht' en meegaand, met gebruikmaking van de energie van de tegenstander, geneutraliseerd.
 

Waarom karate?

Karate is een uitstekende manier om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven. Het doel van karate is de mogelijkheid te hebben jezelf te verdedigen tegen vijanden. In de loop van de jaren is het karate ontwikkeld tot een sport,  met name nadat het in competitieverband is gebracht. Het heeft zich ontwikkeld tot een dynamische vechtsport waarbij voornamelijk gebruik wordt gemaakt van speciale vuist, trap, slag en werptechnieken.
 

Wie kan karate beoefenen?

Karate kan zowel door mannen, vrouwen, jong en oud worden beoefend. Je leert je  lichaam beter kennen, het verbetert je zelfbeheersing en doorzettingsvermogen en je concentratievermogen. Het uiteindelijke doel van karate is geen nederlaag of overwinning, maar de verbetering van je karakter van de beoefenaar en de verbetering van je lichamelijke en geestelijke conditie.